Externe

Un bebeluș în stare critică a primit cetățenia italiană

Un bebeluș în vârstă de opt luni, grav bolnav, a primit cetățenia italiană, în timp ce părinții ei se luptă pentru a împiedica medicii să îi pună capăt aparatelor de susținere a vieții.

Medicii din Nottingham au fost informați de către Înalta Curte că îi pot retrage tratamentul lui Indi Gregory, care suferă de o boală mitocondrială. Părinții lui Indi se opun acestei decizii, iar un spital italian a fost de acord să continue să o trateze.

Acum, guvernul italian a făcut-o pe Indi cetățeană italiană pentru a sprijini această decizie. Prim-ministra Italiei Giorgia Meloni a declarat că va apăra viața lui Indi până la capăt. Ea a spus: “Se spune că nu există prea multe speranțe pentru micuța Indi, dar voi face tot ce-mi stă în putință pentru a-i apăra viața până la sfârșit. “Și pentru a apăra dreptul mamei și tatălui ei de a face tot ce pot pentru ea”.”

Cabinetul italian s-a reunit luni pentru a-i acorda copilului cetățenia, invocând “valori umanitare preeminente”.

Christian Concern, care i-a sprijinit pe părinții lui Indi, din Ilkeston, Derbyshire, a declarat că marți va avea loc o audiere urgentă la Înalta Curte pentru a se lua în considerare scoaterea ei de sub supraveghere vitală.

Indi suferă de o boală mitocondrială, iar medicii de la Queen’s Medical Centre (QMC) din Nottingham au declarat că nu mai pot face nimic pentru ea. Aceștia au spus că este pe moarte și au declarat la o audiere anterioară la Înalta Curte că tratamentul ei este inutil și îi provoacă durere.

Cu toate acestea, părinții Claire Staniforth și Dean Gregory s-au luptat cu această decizie, iar Spitalul pentru copii Bambino Gesu din Roma a fost de acord să ofere tratament. Ultima contestație a familiei la Înalta Curte a fost respinsă sâmbătă.

Ca răspuns la ultimele evoluții, dl Gregory a declarat: “Inima mea se umple de bucurie că italienii ne-au redat mie și lui Claire speranța și credința în umanitate”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *