CSI / Rusia

Un blindat rusesc a căzut dintr-un avion. În urma incidentului 200 de hectare de pădure au luat foc

Blindatul a căzut în urma unor aplicaţii desfăşurate, la 18 iunie, de unităţi ale forţelor aeropurtate ruse şi formaţiuni ale Districtului Militar Est în perimetrul garnizoanei militare din Sosnovîi bor (Pădurea de pini) din Buriatia (sudul Siberiei).
În urma incidentului, s-a produs un incendiu forestier de proporţii. În momentul de faţă, focul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri, dar nu a fost anunţată o alertă de evacuare a zonei.

Ca parte a aplicaţiilor, această maşină de luptă a infanteriei urma să fie coborâtă din avion cu ajutorul unei paraşute, care însă nu s-a deschis. Cablul care scoate principala parte a paraşutei se pare că s-a rupt. Blindatul a căzut pe şenile, iar în urma impactului turnul vehiculului a intrat în corpul maşinii.

O sursă din Ministerul Apărării Rusiei a dat asigurări că vehiculul blindat ar fi căzut pe o suprafaţă special pregătită pentru aterizare, care nu era acoperită de pădure şi, prin urmare, incendiul nu ar fi fost provocat de acest incident. Oficiali din Ministerul Apărării de la Moscova au confirmat existenţa muniţiei la bordul BMD, dar au insistat că aceasta nu putea să explodeze.

La aceste exerciţii, care au început joi la Ulan-Ude (Buriatia), participă circa 500 de militari şi zece blindate BMD-2. Pentru desantul vehiculelor de luptă au fost mobilizate peste zece avioane cargo Il-76.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *