Moldova

Un blogger de-al lui Filat îi face „BOI” pe liderii politici ai RM

 Iată, citatul: „Cei care au interesul să răstoarne căruța moldovenească din drumul ei european, vor face tot posibilul să strice asfaltul, să fure roțile și să omoare boii”. 

Bloggerul face această comparație în contextul discuțiilor privind concesionarea Aeroportului Chișinău, operațiune care a șocat societatea moldoveană. Cu toate că opinia cvazigenerală e că respectiva concesionare este o afacere obscură a actualei guvernări, cronicarul conului Filat afirmă că e vorba doar de o inocentă „greșeală de comunicare”. Ba mai mult, el afirmă cu gura stăpânului că „suspendarea de către Curtea Constituțională a procedurii de concesionare a Aeroportului a convenit de minune opoziției comuniste”. Bravo băiatu”! Carevasăzică nu hoțiile actualei guvernări toarnă apă la moara opoziței comuniste, ci … Curtea Constituțională care a încercat să curme una din aceste hoții… Încă o dată – bravo, băiatule! Combați adânc…

Precum se știe, stările poetice sunt uneori iraționale. Din această categorie pare să facă parte și întrebarea din final a bloggerului: „În asemenea condiții (adică când sunt „omorâți boii„ – c.), politicienii moldoveni vor avea puterea să tragă, de unii singuri, carul până la urmă?” Ce să înțelegem din această întrebare? Că (dacă) după ce cineva îi va „omorî” pe „boii” Timofti, Corman și Leancă, care trag „căruța moldovenească”, nu vor fi aleși alții în loc? Va rămâne țara fără „boi”?!

”Logică” de scrib de miez de noapte, nu de jurnalist de dimineață. Rău de tot a ajuns bietul Filat dacă e nevoit să apeleze la serviciile unor asemenea bloggeri cu capul plin cu miez de …noapte. De fapt, de ce mă mir?
După sac și petic.

(Cronicar)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *