Justiție

Un broker vamal riscă ani grei de închisoare: Este învinuit de corupere pasivă

Un broker vamal riscă până la 6 ani de detenție cu amendă în mărime de la 100 de mii până la 200 de mii de lei. Acesta este învinuit de corupere activă, iar cauza penală în privința acestuia a fost trimisă de Procuratura Anticorupție (PA) în instanța de judecată, transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit procurorilor, urmărirea penală a început la data de 02 noiembrie 2022, în baza unui denunț depus de un șef al postului vamal privind tentativa  de corupere a acesteia de către brokerul vamal.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că brokerul vamal, în perioada 01-02 noiembrie, a promis mijloace bănești în sumă de 5 mii de dolari SUA șefului postului vamal, pentru a facilita acordarea liberului de vamă asupra mărfurilor, ce aparțin unui agent economic.

Mijloacele bănești au fost primite la 02 noiembrie de către șeful postului vamal, sub controlul CNA.  Banii care au fost oferiți, în sumă de 5000 dolari SUA, au fost ridicați de la șeful postului vamal, recunoscuți în calitate de corp delict și transmiși pentru păstrare la Inspectoratul Fiscal de Stat.

Învinuitul își recunoaște vinovăția, iar cauza penală a fost deferită justiției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *