Artă

Un cactus şi 10000 de lei – Marele Premiu la Festivalul Cronograf

Preşedintele juriului, Victor Bucătaru, spune că pentru Cronograf au fost selectate cele mai bune filme. „Am efectuat o selecţie din circa 200 de filme, inclusiv cu tentă politică şi filme de propagandă, iar noi am ales doar filme poetico-flosofice”, a menţionat regizorul.

Directorul artistic al festivalului, Leontina Vatamanu, a comunicat că Moldova participă la festival cu două filme – „Regina Maria” şi „Ca la Moldova”. „În fiecare an Moldova participă cu filme tot mai puţine. Dar prin acest Festivalul dorim să promovăm şi filmele realizate de regizorii noştri”, a subliniat cu regret Leontina Vatamanu.

Directorul Departamentului Film TVR, Cristian Tabără, spune că filmele din Moldova sunt mai deschise, mai adevărate ca cele din România. „Nu ştiu care este cauza, poate şcoala care au făcut-o aici, dar sunt impresionant de filmele făcute la Chişinău”, a menţionat Cristian Tabără, adăugând că îşi doreşte mult să stabilească o colaborare cu regizorii din R. Moldova.

Toate filmele vor fi difuzate în limbile de origine, 80% dintre acestea urmând să fie subtitrate în română. Pentru vizionarea filmelor este nevoie de procurat un abonament de 20 de lei pentru întreaga zi. Sunt trei secţiuni ale festivalului. În Secţiunea Principala vor intra în competiţie 27 de filme din 26 de ţări. Pentru Secţiunea CadRO au fost selectate 11 filme din şapte ţări. Iar la Secţiunea Producţii TV locale, în competiţie vor participa documentare realizate de posturile locale de televiziune.

Pe 12, 13 si 15 mai, în incinta Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, doritorii vor putea viziona 14 filme documentare.

Sursa: infoprim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *