Eveniment

Un caz rar! O deținută a fost admisă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău

Este vorba de Victoria M., o tânără de 29 de ani. În 2013, ea fusese condamnată la cinci ani de închisoare pentru „trafic de ființe umane”. Atunci, era deja studentă în anul I la ANTAP, dar, după condamnare, fusese exmatriculată. Potrivit serviciului de presă al DIP, Victoria a demonstrat un comportament exemplar și s-a remarcat prin implicare activă în activități culturale și programe socio-educative din cadrul penitenciarului.

Primăvara, împreună cu alte deținute, tânăra a vizitat expoziția Leonardo da Vinci de la Muzeul de Istorie a Moldovei și a recunoscut în cadrul unui interviu că va continua studiile după ispășirea pedepsei. Și fiindcă anul acesta, în noiembrie, Victoria are șanse mari să fie eliberată condiționat, ea a hotărât să nu piardă timpul și să depune actele la comisia de admitere În ziua examenului tânără a fost escortată la Academie de Muzică și Arte Plastice. La proba practică, deținuta a realizat o pictură pe care a colorat-o cu acuarelă, obţinând nota nouă. La finele examenului, în rezultatul punctajului acumulat, aceasta a fost înmatriculată la Facultatea de Arte Plastice cu finanţare de la buget. Administrația penitenciarului a reușit să stabilească împreună cu Rectoratul ANTAM un program mai lejer pentru studentă, ca ea să poată urma programul de studii în condiții de detenție.

Serviciul de presă DIP remarcă faptul că acesta este unul din puținele cazuri când o deținută își manifestă dorința de a face studii superioare și reușește să susțină bine examenele de admitere.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *