CSI / Rusia

Un celebru scriitor rus s-a săturat de ţara sa: Un om treaz se simte prost să stea cu beţivii!

"Nu am puncte comune cu Rusia lui Putin. Totul, aici, îmi e străin. (…) De aceea, chiar dacă nu intenţionez să emigrez, probabil voi începe să petrec mai mult timp în afară ţării", arată o postare online a acestuia, citată de Euromaidan Press.

Acesta face o comparaţie destul de sugestivă, afirmând că "un om treaz se simte inconfortabil sub acelaşi acoperiş cu beţivii".

"Voi vizita (Rusia – n. red.) periodic să văd dacă beţia s-a terminat. Voi rămâne parte din ceea ce numesc ei Rusia", mai scrie Grigori Chkhartishvili.

Despre recentele evenimente din Ucraina, scriitorul spune că ruşii par să le ignore cu bună ştiinţă: "Mă plimb pe străzile din Moscova, mă uit la oameni, le ascult conversaţiile şi sunt terifiat. Nu văd, nu vor să ştie, nu gândesc.

Oamenii nu sunt de vină. Au vieţile lor, necazurile de zi cu zi. Însă a fi orb, a nu gândi şi a fi neutru costă mult în astfel de momente istorice. Vremuri grele aşteaptă ţară mea. Posibil mai grele decât cele din Ucraina. Această este opinia mea în ceea ce priveşte evenimentele recente. Nu va puteţi imagina cât de mult mi-ar plăcea să mă înşel".

Anterior, scriitorul a prezis că Rusia se va confruntă cu o lovitură de stat.

Ucraina şi Occidentul au acuzat Rusia că trimite arme şi oameni în estul Ucrainei pentru a-i sprijini pe separatiştii pro-ruşi. Aceştia se lupta cu trupele Kievului de la jumătatea lunii aprilie. Luptele s-au soldat cu mii de morţi şi zeci de mii de persoane au fost dezrădăcinate de violente. Miercuri dimineaţă însă s-a anunţat un armistiţiu permanent.

sursa: www.ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *