Social

Un centru specializat pentru copii cu probleme de vedere

Managerul instituţiei preşcolare pentru copii cu dizabilităţi vizuale nr. 135, Aurica Brânza, a menţionat că un grup de copii, opt la număr, vor putea veni la centru zilnic. „Îşi vor petrece timpul într-un spaţiu comod. Au la dispoziţie jucării pentru dezvoltarea lor intelectuală. Medicii de profil îi vor ajuta la corecţia vederii în cazurile în care este posibil acest lucru”.

„Am considerat că ţine de responsabilitatea noastră ajutorarea acestor copii, nu numai cu dulciuri şi daruri de Crăciun, ci şi prin oferirea unui spaţiu comod pentru ei unde au posibilitatea să se dezvolte din toate punctele de vedere. Am venit cu un dar – ochelari pentru corecţia vederii oferiţi fiecărui copilaş”, a spus Cristina Tofan, top manager al reţelei „Optica Felicia”.

Potrivit directorului grădiniţei, la deschiderea centrului a contribuit Sanda Filat, soţia actualului prim-ministru, reţeaua „Optica Felicia” şi Centrul pentru persoane cu vedere slabă „Low Vision”, care au dăruit un sistem televizat cu circuit închis cu posibilităţi de mărire a imaginii de 60-80 de ori, datorită căruia copiii pot citi şi vizualiza fotografii.

Pentru deschiderea centrului au fost investite 125 mii de lei. În cadrul centrului vor activa doi tiflopedagogi (tiflopedagogia este o ramură a defectologiei având ca obiect educarea şi instruirea copiilor nevăzători), un logoped, un psiholog, un terapeut, medicul şi asistentele medicale. Vârsta copiilor care pot veni zilnic la centru este între un an şi jumătate şi şapte ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *