Social

Un cetățean georgian, căutat de Interpol – prins la punctul de trecere a PTF Tudora: A cerut azil politic în R.Moldova

Un cetățean georgian a fost depistat cu acte falsificate în timp ce încerca să intre în Republica Moldova prin punctul de trecere a frontierei „Tudora”, anunță serviciul de presă al Poliției de Frontieră, scrie Deschide.md.

Potrivit sursei citate, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un bărbat în vârstă de 35 de ani, legitimându-se la controlul trecerii frontierei în baza pașaportului georgian. La procesarea datelor, polițiștii de frontieră au constatat că actul acestuia figurează în rețeaua Interpol. Astfel, ca urmare a verificării amănunțite a documentului s-au depistat indici vădiți de falsificare asupra ștampilelor aplicate atât cele pe intrare, cât și ieșire.

Totodată, asupra persoanei a fost descoperit un permis de conducere care de asemenea prezenta indici clari de falsificare.

La cele depistate, străinul nu putea explica, fiindcă era sigur că a urmat toate procedurile fără abateri de la lege. Acesta a precizat că permisul l-ar fi obținut legal în Georgia, doar că pentru a urgenta emiterea lui ar fi plătit suma de 100 dolari.

În timpul cercetării circumstanțelor pe caz, cetățeanul georgian a solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, fiind preluat de către Biroul Migrație și Azil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *