Social

Un cetățean străin a încercat să violeze o adolescentă de 15 ani. Individul a luat în mașina sa minora și i-a „plătit în avans” 50 de euro pentru ca să întrețină relații sexuale cu el

Un cetățean străin, care a încercat în lunile iunie și iulie să violeze o adolescentă în vârstă de 15 ani din Ștefan Vodă, a fost reținut de oamenii legii. Bănuitul de 53 de ani a făcut cunoștință cu adolescenta, după ce a văzut-o că făcea autostopul la stația din satul din Ștefan Vodă din care acesta ieșea cu mașina, spre Anenii Noi, relatează TV8

Prima încercare a avut loc la sfârșitul lunii iunie, după cinci minute de călătorie, acesta a parcat mașina în spatele unui obiectiv tehnic părăsit, denumit de localnici „locul iubirii” și a încercat să o convingă să întrețină relații sexuale. Ulterior, acesta a depus și efort fizic pentru ca să-și atingă scopul.

Totuși, adolescenta a reușit să formeze „112” și chiar dacă a scăpat telefonul din mâini și nu a reușit să alerteze autoritățile, bărbatul și-a încetat acțiunile de constrângere.

Acesta i-a oferit adolescentei 50 de euro, în calitate de avans, dacă va accepta să întrețină relații sexuale data viitoare. Astfel, aceștia și-au continuat călătoria, peste 50 de kilometri, până la Anenii Noi. La despărțire, acesta i-a înregistrat numărul și i-a promis să o sune.

Peste aproximativ o săptămână, cu puțin timp înainte să revină în R. Moldova, cetățeanul străin a contactat-o pe adolescentă și i-a reamintit despre „înțelegere”. Adolescenta, însă, și-a anunțat mama care a alertat autoritățile, iar în locul acesteia la întâlnirea cu bărbatul au sosit oamenii legii care l-au și reținut pentru 72 de ore. 

Acum, oamenii legii cercetează probele, iar procurorii din Ștefan Vodă urmează să decidă dacă vor solicita aplicarea arestului preventiv față de bănuit, potrivit sursei citate.

Menționăm că bănuitul a fost cercetat și în alte cazuri pentru violență sexuală, în afara țării, fiind condamnat la pedeapsă cu închisoarea.

După ce mama adolescentei a anunțat autoritățile, iar bănuitul a fost reținut, acum victima beneficiază de consiliere specializată pentru minori. Investigațiile continuă, timp în care bănuitul beneficiază de prezumția nevinovăției și alte garanții procedurale prevăzute de lege.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *