Social

Un cetățean ucrainean ar fi achitat 6000 de dolari pentru a-și legaliza șederea în R. Moldova. Pașaportul a fost ridicat de oamenii legii

Polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Tudora a depistat un cetățean ucrainean cu un pașaport cu semne de falsificare.

Bărbatul venea în Republica Moldova. Astfel, în cadrul controlului trecerii frontierei și verificării de specialitate a documentelor, s-a constatat că în pașaport au fost aplicate anterior ștampile de intrare și ieșire din R. Moldova cu semne de falsificare, scrie Jurnal.md.

La audieri, persoana a recunoscut ilegalitatea. El a relatat că pentru prelungirea termenului de ședere în Republica Moldova anterior ar fi apelat la niște intermediari, identificați pe rețelele de socializare, care contra sumei de 6000 USD i-au aplicat ștampile în document. 

Ulterior, pașaportul străinului a fost ridicat, iar persoana a solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova. El a fost transmis, conform procedurilor legale, Inspectoratului General pentru Migrație.

Cercetările pe caz continuă, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *