Actualitate

Un chelner și un barmen ai unui restaurant îşi plăteau tranzacţiile online cu cardurile clienţilor

Temei pentru pornirea procesului penal au servit sesizările mai multor bănci comerciale, clienţii cărora au reclamat dispariţia banilor de pe carduri.

Procuratura Generală informează că, în decursul anului 2014, inclulpaţii, care activau în calitate de barmen şi chelner, au prejudiciat cel puţin 8 clienţi ai localului. Prejudiciul este estimat la 38 de mii de lei.

Chelnerul, în vârstă de 28 de ani, şi barmanul, în vârstă de 18 ani, sunt locuitori ai capitalei şi au fost cercetaţi în stare de libertate. Învinuirea le este înaintată în baza art.245/10 alin.(1) şi (2) Cod Penal (obţinere ilegală şi divulgarea informaţiilor ce constituie secret bancar) şi art.260/6 alin.(2) lit.b) CP (tentativă de fraudă informatică).

Deşi statisticile arată că numărul furturilor prin intermediul cardurilor bancare din Republica Moldova este cu mult mai mic decât în alte ţări, procurorii recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi şi să reţină că orice tranzacţie online se face doar în prezenţa titularului cardului bancar. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *