CSI / Rusia

Un comisar european – acuzat că folosește avionul privat al unui lobbyst al Rusiei

Potrivit publicaţiei, Oettinger a folosit avionul privat oferit de un om de afaceri german cu legături strânse la Kremlin.

Astfel, comisarul a zburat de la Bruxelles la Budapesta, pe 18 mai, cu avionul lui Klaus Mangold, Consulul onorific al Rusiei în Germania, care face lobby pentru eliminarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

Normele etice interzic comisarilor UE să accepte cadouri mai scumpe decât 150 de euro. Costul unui zbor în Ungaria depăşeşte această suma.

Oettinger respinge orice suspiciune, spunând că a zburat cu avionul lui Mangold doar pentru a ajunge la timp la întâlnirea cu premierul ungar Viktor Orban.

„Acuzaţiile sunt nefondate: din cauza numărului mare de întâlniri nu am putut zbura cu un avion de linie pentru că întârziam la cină cu premierul Orban. Ungaria a oferit avionul lui Mangold” – a scris Oettinger pe Twitter.

În urmă cu două săptămâni, Oettinger a fost în centrul unui scandal din cauza unor declaraţii ale sale. În special, el a spus despre poporul chinez că are „ochi înguşti”, a glumit despre „căsătoriile gay forţate” şi a certat regiunea belgiană Valonia pentru încercarea de a opri semnarea acordului UE-Canada.

La începutul lunii noiembrie, preşedintele Comisiei Europene a anunţat o avansare a lui Oettinger, care va prelua funcţia de vicepreşedinte în probleme de buget. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *