Moldova

Un “consilier” al ministrului apărării din Federația Rusă bagă MILIOANE în “referendumul lui Formuzal”

În CV-ul său scrie că acesta s-a născut în anul 1946 în regiunea Pskov, Velikie Luki, iar părinții săi au fost militari. În armata sovietică a debutat în 1963 și a deținut funcții de conducere în forțele armate de la Kiev, dar și la Sankt Petersburg. În anul 1985 era prim-vicecomandant al Trupelor Sovietice în Germania. În 2006 se pensionează, iar din 2010 ocupă funcția de consilier al ministrului Apărării al Federației Ruse, responsabil de relațiile cu veteranii armatei.

Iacubov deține titlul de „Cetățean de onoare al Găgăuziei” din noiembrie 2012, atunci când bașcanul Mihail Formuzal i-a înmânat distincția. Formuzal a declarat că generalul are „rădăcini” la Ceadîr Lunga și i-a mulțumit pentru „ajutorul și acțiunile de caritate oferite autonomiei găgăuze, proiecte de infrastructură în satele autonomiei, care au dus la aprofundarea relațiilor între UTA Găgăuz-Yeri și regiunile țărilor din fosta URSS”.

„Ne mândrim că cei plecați din Găgăuzia nu uită de patrie, ajutând la realizarea unor proiecte sociale importante întru susținerea valorilor ortodoxe în societate”, i-a spus Formuzal lui Iacubov.

Sursa: 24h.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *