Social

Un copil de origine română este cel mai inteligent copil de pe planetă

Copilul în vârstă de cinci ani, locuieşte în depărtată Canada şi este la origine română . La numai doi ani şi nouă luni a fost catalogat la fel de deştept precum celebrul fizician Albert Einstein sau precum Stephen Hawking având un IQ de 154, adică aproape perfect.

Anthony Popa Urria trăieşte în Canada în Cagliary încă de la naştere şi a fost desemnat în unanimitate de Organizaţia MENSA, organizaţie care reuneşte cei mai inteligenţi copii din lume, drept ocupantul primului loc cu un IQ de 154. Acest IQ este cu mult peste media a multor oameni maturi de pe planetă. În timp ce alţii copii de vârstă lui se jucau cu creioanele colorate, Anthony ştia să numere până la 1.000, să pronunţe tot alfabetul şi să vorbeasaca în italiană, spaniolă şi engleză încă de la trei ani, vârstă la care i-a uimit pe mulţi profesori şi sociologi din Canada.

Conform Ziare.com, Felicia bunica genialului român a observat calităţi de excepţie ale copilului încă de la vârstă de patru luni când urmarea cu atenţie sporită tot ce se petrecea în jurul sau. Felicia a mai adugat, că, la împlinirea vârstei de 6 luni copilul ştia deja să recunoască toate literele alfabetului. Ba mai mult la zece luni mama lui Anthony Laura l-a auzit recitând în mod repetat şi clar alfabetul. La început a rămas impasibilă şi sceptică, crezând că l-a memorat automat şi pentru a înlătura orice dubiu, l-a dus la Londra pentru a-i testa coeficientul de inteligenţă.

Laura Urria avea o bănuiala şi instinctul matern i-a dictat acest lucru, care în urmă numeroaselor teste făcute în cadrul organizaţiei MENSA i-a confirmat bănuiala. Mensa a rămas uluită de capacităţile copilului şi l-a încadrat în funtea topului celor mai inteligenţi copiii de pe mapamond, cu un coeficent aproape perfect de 154.

Probabil că într-un viitor apropiat Anthony Popa Urria va deveni unul din stâlpii oamenilor de geniu din Canada, ceea ce într-un fel ne-ar durea pentru că a plecat că mulţi alţi tineri din ţară promovând valori străine şi lăsând un gol imens în societatea românească.

Sursa: blastingnews.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *