Actualitate

Un copil de trei ani a ajuns de urgență la spital după ce a înghiţit pastilele mamei sale

Copilul a fost adus în stare de pre-comă, ambulanţa fiind chemată atunci când copilului i s-a făcut rău. Dacă părinţii ar fi apelat mai târziu la medic sau dacă ar fi recurs la automedicaţie, se putea ajunge la comă gravă, susţine şefa Secţiei reanimare somatică a Institutului Mamei şi Copilului, Ana Oglindă.

Medicul a declarat că mama copilului urmează un tratament neurologic, care conţine inclusiv Clonazepam, un anticonvulsivant puternic. După ce şi-a administrat medicamentele, femeia le-a uitat pe masa din bucătărie, iar copilul, lăsat fără supraveghere câteva clipe, a luat câteva pastile şi le-a înghiţit. Ana Oglindă a spus că băiatul va rămâne câteva zile internat pentru supraveghere şi tratament.

Anul trecut, o fetiţă de 4 ani a decedat de insuficienţă hepatică cauzată de o doză prea mare de pastile. Pentru a preveni astfel de cazuri părinţii trebuie să ţină medicamentele în locuri inaccesibile pentru copii, cel mai bine în magazii încuiate. Medicul a recomandat adulţilor să supravegheze permanent copiii, pentru că de multe ori un moment de neatenţie le poate pune viaţa în pericol. Pastilele sunt foarte atractive pentru copii, fiind de diferite culori şi semănând cu dulciurile. Copiii se refac foarte greu în urma intoxicaţiilor medicamentoase, ajungându-se şi la cazuri de deces.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *