Justiție

Un cuplu din Capitală, condamnat pentru jaf. Ce pedepse au primit

Un cuplu din Chișinău a fost condamnat la închisoare pentru jaf. Bărbatul a fost sancționat suplimentar și pentru infracțiunea de vătămare corporală gravă, anunță Procuratura Generală (PG).

Astfel, potrivit învinuirii înaintate, femeia în vârstă de 25 de ani, la 09 mai 2023, aproximativ la orele 18:00, în acord cu inculpatul de 39 de ani, urmărind scopul sustragerii deschise a bunurilor altei persoane, aflându-se într-un imobil din centrul capitalei, i-au aplicat victimei, care s-a dovedit a fi un bărbat de 36 de ani, multiple lovituri cu pumnii peste diferite părți ale corpului, apoi i-au sustras telefonul mobil, scrie Realitatea.md.

„Același inculpat, cu o lună mai devreme, aflându-se în vizită la un bărbat în cartierul Telecentru al capitalei, în urma unui conflict cauzat de sustragerea băuturilor alcoolice, s-a luat la bătaie cu bărbatul respectiv, în cadrul căreia l-a înjunghiat cu un cuțit în abdomen, cauzându-i conform concluziei raportului de expertiză judiciară medico-legală vătămări corporale grave. Pe caz, la 17 iulie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința. Pentru infracțiunile incriminate, cu adăugarea părții neexecutate din pedeapsă pentru o sentință anterioară, inculpatuluii-a fost stabilită pedeapsa definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani și 3 luni, cu executare în penitenciar de tip semiînchis”, se arată în nota informativă.

Ulterior, inculpatei i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 4 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probațiune de 5 ani, cu obligarea de a nu-și schimba domiciliul și/sau reședința fără consimțământul organului de probațiune și obligarea prestării muncii neremunerate în folosul comunității pe o durată de 100 de ore.

Ambii inculpați și-au recunoscut vinovăția, s-au căit în cele comise, prin urmare cauza în privința acestora s-a examinat în procedură simplificată.

De menționat că, aceștia nu sunt la prima abatere de ordin penal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *