Actualitate

Un cuplu din capitală va sta ani buni la închisoare după ce a obținut prin escrocherie 16 milioane de lei

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, în perioada anilor 2001 – 2013, un locuitor al capitalei, împreună cu concubina sa au însuşit bani de la mai multe persoane în scopul construcţiei spaţiilor locative şi comerciale.

În alte cazuri, inculpaţii însuşeau bani sub formă de împrumut, invocând necesitatea unor surse financiare pentru a-şi dezvolta afacerea. În alte episoade aceştia falsificau acte, în care se menţiona precum că ar fi proprietari de bunuri, pe care ulterior le vindeau, însuşind astfel sute de mii de lei.

Astfel, inculpaţii au însuşit ilegal de la 25 persoane peste 16 milioane lei. Îndată după ce însuşeau banii, escrocii dispăreau sau refuzau să-i întoarcă proprietarilor, părţile vătămate adresându-se ulterior cu plângeri la poliţie.

Pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, bărbatul a fost condamnat la 14 ani de închisoare, iar concubina acestuia va petrece 8 ani după gratii. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpaţi a 13900 dolari, 632826 lei şi 158644 euro drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *