Externe

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 a avut loc în Bulgaria

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 a avut loc în Bulgaria, la 5 km de localitatea Asenovgrad. Seismul s-a simțit și în Grecia. Specialiștii de la INFP au declarat că evenimentul ar avea legătură cu seria de cutremure care a zguduit Turcia.

Mai exact, pe 6 februarie 2023 un cutremur cu magnitudine de 7,8 a lovit sudul și centrul Turciei, dar și nordul și vestul Siriei. A fost cel mai puternic seism de la evenimentul cu aceeași magnitudine din 1939. A fost urmat de un cutremur cu magnitudinea de 7,7 pe scara Richter.

Pagubele s-au extins pe o suprafață de aproximativ 350.000 km pătrați. Se estimează că au fost afectate 14 milioane de persoane, adică 16% din populația Turciei. Experții în dezvoltare din cadrul Organizației Națiunilor Unite au estimat că aproximativ 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost.

Marți seară, a avut loc și în România, lângă Arad, un cutremur cu magitudinea de 5,3. Seismul a fost resimțit în Croația, Ungaria, România și Serbia. Conform primelor informații, seismul a avut loc la o adâncime de 10 km.

În ultimele trei luni, România a fost zguduită de cutremure semnificative, în 13-14 februarie (magnitudine 5,2 și 5,7 pe scara Richter) și în 22 mai (magnitudine 4,9 și 4,3 pe scara Richter).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *