Externe

Un cutremur puternic a zguduit sâmbătă, provocând moartea a cel puțin 15 persoane

Un cutremur puternic a zguduit sâmbătă sudul Ecuadorului și nordul Peru, provocând moartea a cel puțin 15 persoane, prinzându-le pe altele sub dărâmături și trimițând echipele de salvare pe străzile pline de moloz și de linii electrice căzute.

Serviciul geologic al SUA a raportat un cutremur cu magnitudinea de aproximativ 6,8 care a fost centrat chiar în largul coastei Pacificului, la aproximativ 80 de kilometri sud de Guayaquil, al doilea oraș ca mărime din Ecuador. Una dintre victime a murit în Peru, în timp ce alte 14 persoane au murit în Ecuador, unde autoritățile au raportat, de asemenea, că cel puțin 126 de persoane au fost rănite.

Președintele ecuadorian Guillermo Lasso a declarat reporterilor că seismul a “fără îndoială… a generat alarmă în rândul populației”. Într-o declarație, biroul lui Lasso a precizat că 12 dintre victime au murit în statul de coastă El Oro și două în statul Azuay, situat în zona montană.

În Peru, cutremurul a fost resimțit de la granița nordică cu Ecuador până la coasta centrală a Pacificului. Premierul peruan Alberto Otárola a declarat că o fetiță de 4 ani a murit din cauza traumatismelor craniene suferite în urma prăbușirii casei sale din regiunea Tumbes, la granița cu Ecuadorul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *