Actualitate

Un deputat din Moscova amenință Chișinăul: Va fi o repetare a scenariului ucrainean. R. Moldova visează că neutralitatea o va apăra de tancurile Rusiei

„În Transnistria locuiesc cetățenii noștri. Ei, ca și cei din Lugansk și Donețk, doresc un viitor sigur, alături de Rusia”. Despre aceasta a declarat Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, scrie presa rusă, potrivit unimedia.info.

„Locuitorii din regiunea transnistreană sunt cetățenii noștri. Ei vor același lucru pe care îl doresc atât RPD, cât și LPR și Osetia de Sud. Ei înțeleg că numai împreună cu Rusia ei înșiși, copiii și nepoții lor pot continua să trăiască în siguranță și pace. Având în vedere că președintele RM, Maia Sandu a interzis Panglica Sf. Gheorghe pe teritoriul Moldovei, aceasta va fi o repetare a scenariului ucrainean. Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei. Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat și uitat de mulți ani”, a declarat Vodolatski.

Neutralitatea nu te protejează de tancurile rusești. Suedia și Finlanda au înțeles asta, „elitele” din Chișinău – nu

„Suedia și Finlanda se pregătesc asiduu să adere la NATO. Iată una dintre consecințele agresiunii rusești la adresa Ucrainei. Iar întrebarea este: în condițiile amenințării rusești la adresa întregii civilizații occidentale, mai poate folosi neutralitatea la ceva?”, se întreabă jurnalistul român Ovidiu Nahoi într-un articol pe portalul RFI.

Ceea ce părea de neimaginat chiar și cu câteva luni mai înainte devine realitate: partidul de guvernământ al Suediei a început să dezbată dacă țara ar trebui să adere la NATO. Vecina Finlanda ar putea lua o decizie în aceeași direcție.

Invadarea Ucrainei de către Rusia și mai cu seamă masacrele de la Bucea și Irpin au schimbat fundamental abordările de securitate în aceste două țări nordice, tradițional neutre.

Iar schimbarea rapidă a mentalității din cele două societăți nordice, altminteri cunoscute pentru pacifismul lor, trebuie să ne dea de gândit. Ne arată dimensiunea îngrijorător de mare a amenințării rusești pentru stabilitatea țărilor învecinate și pentru viețile cetățenilor simpli, văzând atrocitățile comise de ruși asupra populației civile din Ucraina.

În fața unei amenințări care acum privește întreaga civilizație occidentală, nu există loc de neutralitate

Și ne mai spune ceva: că în fața acestui pericol, în fața unei amenințări care acum privește întreaga civilizație occidentală, nu există loc de neutralitate. Aceasta ar fi, mai curând, primul pas către capitulare.

Natalia Gavrilița (9 martie 2022): „Suntem o ţară neutră şi ne aşteptăm ca toţi partenerii internaţionali să acţioneze în conformitate cu un principiu de neutralitate”

Maia Sandu (2 aprilie 2022): „Republica Moldova își va păstra neutralitatea și nu se va alătura sancțiunilor impuse de Occident Rusiei”

Nicu Popescu (8 martie 2022): „R.Moldova este o țară neutră

Mihail Popșoi (18 martie 2022): „Statutul de neutralitate este singura metodă care ne poate asigura pacea și securitatea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Noi nu putem adera la NATO. Nu putem renunța la neutralitate fiindcă n-avem nici armată și nici bani pentru o armată.

    Ceea ce putem face este să scăpăm populația de propaganda rusească și o lege a fost aprobată în această lună. Legea anti-dezinformare a fost adoptată special pentru massmedia Rusiei.

    Cred că este important să fie informată corect populația și să fie ajutată să înțeleagă că rușii nu sunt nemți, ei îi vor lua cu forța pe moldovenii iubitori de putin și îi vor pune în prima linie pentru „eliberarea” Kievului.

    Din moment ce populația va conștientiza asta, pentru prima data în ultimii 100 de ani vom avea susținerea țărilor occidentale pentru unire.

    Dacă populația nu va dori unirea, eu îmi lua rudele peste hotare și vom aștepta ca rușii să-i foloseasca pe moldovenii/ucrainenii/găgpuzii iubitori de putin în calitate de carne de tun și după război ne vom întoarce pe pământul nostru unde majoritatea va avea o gândire sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *