Actualitate

Un deputat german și familia sa vizitează Moldova

Reprezentanta Bundestagului are impresii bune despre tradițiile moldovenești. Cât despre nunţi, spune că sunt total diferite de cele din Germania.

„La nunțile din Moldova se dansează mult și sunt invitați dansatori profesioniști, ceea ce nu este la o nuntă de germani. De asemenea, germanii în primul rând servesc din bucate, după care dansează, aici toată lumea mănâncă și dansează în același timp", a spus deputatul german Katja Keul. Familia Tulgara din Capitală, care îi găzduieşte pe oaspeţii din Germania, intenționează să le arate cele mai frumoase locuri din țară. În primul rând, complexul turistic „Orheiul Vechi".

„În zilele următoare intenționăm să vizităm Cetatea Soroca. Le-au plăcut foarte mult bucatele moldovenești. Am făcut zeamă de pasăre, sarmale", a explicat gazda Victor Tulgara. "Mâncarea este bună și oamenii sunt prietenoși, o iubim pe Maria și pe părinții ei", a zis soţul deputatului german Michael Keul.

„Totul este minunat, aveți o țară frumoasă. Ieri am mâncat zeamă și este foarte delicioasă", a conchis fiul deputatului german, Benno Keul.

Vizita deputatul german în țara noastră este neoficială. Oaspeţii au fost invitaţi de familia Tulgara, pe a căror fiică au găzduit-o în perioada studiilor în Germania, în cadrul unui program de schimb cultural pentru elevi.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *