Politică

Un deputat îl provoacă pe Stoianoglo să demonstreze că nu este SUBORDONAT socialiștilor și să se apuce de dosarul BAHAMAS

Participarea mea în cadrul emisiunii “În Profunzime” cu Lorena Bogza a fost motivată de tergiversarea examinării și finalizării cauzei penale nr. 2016970433 (vreau să cred neintenționată!), pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul off-shore din Bahamas, care au fost utilizați de PSRM pentru campania prezidențială a lui Igor Dodon din 2016. Regretabil, dar după prezentarea atâtor dovezi incontestabile, Procuratura Anticorupție (PA), sub îndrumarea Procuraturii Generale, nu avansează cu acest dosar din considerente pe care le putem lesne înțelege – în acesta figurează Igor Dodon, deputații Corneliu Furculiță, Petru Burduja, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, precum și alți fruntași psrm-iști. Deopotrivă e regretabil că în această finanțare ilegală ar fi implicată și dna Galina Dodon, soția actualului șef de stat, prin intermediul companiei “Exclusiv Media” SRL.

Persoanele implicate în operațiunea Bahamas trebuie să fie trase la răspundere!

Fără intenția de a substitui instituțiile abilitate prin lege cu ancheta și investigațiile, constatăm, cu regret, că unele acțiuni ale PA ne oferă suficiente motive să nu avem încredere în deciziile ei, în special fiind vorba de procurorul Victor Cazacu, care gestionează acest dosar. Drept exemplu este ignorarea cu bună știință a prevederilor art. 63, alin (7) din Codul de Procedura Penală, care stabilește explicit următoarele: "Interogarea în calitate de martor a persoanei faţă de care există anumite probe că a săvîrşit o infracţiune se interzice". Oare chiar nu erau suficiente probe pentru ridicarea imunității parlamentare a persoanelor menționate mai sus?

Cum poate fi altfel explicată "vizita" deputaților psrm-iști și a altor socialiști, la indicația lui Igor Dodon, la PA contrar articolului evocat mai sus? Aceeași întrebare o avem și față de procurorul general Alexandru Stoianoglo, care nu manifestă niciun interes vis-a-vis de dosarele în care sunt implicați Igor Dodon și alți fruntași psrm-iști. "Povestea de succes" a procurorului general A. Stoianoglo nu ne oferă motive să dăm crezare că acesta ar fi unul imparțial, echidistant, subordonat exclusiv legilor. Demonstrați-ne că sunteți altfel, domnule Stoianoglo, și începeți cu dosarul Bahamas!

ARHIVA TIMPUL
3 mai 2020

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *