Social

Un deputat PAS, numit de Guvern, în funcția de secretar de stat la Cancelaria de Stat

Miercuri, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ana Calinici a fost numită de Guvern în funcția de secretar de stat la Cancelaria de Stat. Astfel, un fotoliu de deputat rămâne vacant. Acesta ar putea fi ocupat de Valentina Ghețu, care este următorul candidat supleant pe lista electorală a PAS, transmite MOLDPRES.  

Solicitați de agenție, reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) au specificat că, potrivit procedurii, urmează a fi aprobată hotărârea Parlamentului prin care se va lua act de vacanța mandatului de deputat, după ce Ana Calinici își va depune mandatul. Pentru aceasta, Calinici are la dispoziție 30 de zile.

Ulterior, CEC va iniția procedura de validare a mandatului de deputat de pe lista candidaților supleanți a PAS. Mandatul urmează a fi validat de Curtea Constituțională. 

Reprezentanții Comisiei au menționat că mandatul rămas vacant ar putea să fie atribuit Valentinei Ghețu, care este următorul candidat din lista electorală a PAS. Aceasta are 70 de ani și este de profesie agronom.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *