Ultima oră

Un deputat PLDM riscă să stea la închisoare pentru fals în declaraţii DETALII

Comisia Naţională de Integritate este convinsă că Nicolae Juravschi şi-a tăinuit mai multe proprietăţi. Concluziile au fost făcute după analiza minuţioasă a declaraţiei de avere a Parlamentarului care deţine şi funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic.

Potrivit CNI, Nicolae Juravschi nu şi-a trecut în declaraţia de avere 76 de loturi de teren, un BMV X5 şi o remorcă. Alesul este bănuit că a omis şi mai multe conturi pe care le deţine în câteva bănci, dar şi cota parte dintr-o societate comercială.

Actul de constatare a fost remis Procuraturii Generale care urmează să iniţieze o cauză penală pentru fals în declaraţii. Dacă vina parlamentarului va fi demonstrată, el riscă o amendă de până la 12 mii de lei sau un an de închisoare. În declaraţia sa de avere pentru 2012, Nicolae Juravschi a inclus, pe lângă veniturile obţinute din salarii, pensii şi prime, două terenuri agricole cu o suprafaţă totală de peste 18 hectare. Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic mai este proprietarul unui apartament, a unei case, dar şi a unui automobil de marca Citroen. Nicolae Juravschi este deputat din 2011.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *