Actualitate

Un deputat rus și alte 10 persoane venite de la Moscova nu au fost lăsate să intre în țara noastră

Politia de Frontieră a Republicii Moldova a interzis intrarea pe teritoriul țării a deputatului rus Pavel Șperov, de la Partidul Liberal Democrat, condus de către ultranaționalistul Vladimir Jirinovski.

Deschide.md scrie că Șperov a prezentat pașaportul diplomatic în speranța că i se va permite intrarea în Republica Moldova, însă nici acest act nu l-a ajutat.

Totodată, potrivit surselor deschide.md, pe aeroportul din Chișinău ar mai fi fost „reținute” 10 persoane venite din Moscova, care intenționau să ajungă în diferite raioane din regiunea separatistă transnistreană. Amintim că ambasadorul rus, Farit Muhametșin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Chișinăul oficial a cerut Moscovei să renunţe la organizarea în mod unilateral a manifestările dedicate celei de-a 25-a aniversări de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Astfel, s-a pus accentul că nu este momentul oportun ca la manifestările consacrate acestei aniversări să fie invitați artiști și delegați din Federația Rusă. Săptămâna trecută, Ministerul de Externe i-a sugerat delegației ruse, în frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin, să-și anuleze venirea în Moldova. În replică, Rogozin a amenințat țara noastră cu război.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *