Internațional

Un deputat VA FI ARESTAT

În favoarea cererii de percheziţie, reţinere şi arestare au votat 147 de deputaţi, iar 17 au fost împotrivă.

Deputaţii puterii nu s-au grăbit să vină în plen pentru a da votul decisiv. În ciuda declaraţiilor, la ora programată pentru începerea şedinţei, 12.30, abia câţiva parlamentari se adunaseră în sala astfel încât deschiderea a fost amânată pentru a le da răgaz liderilor de grup să-şi mobilizeze oamenii. 

Chiar şi aşa deputaţii au avut o dilemă încă de la început, dacă dau un vot sau trei, câte unul pentru percheziţie, reţinere şi arestare. "Noi am vrut să fim mai catolici decât Papa, am votat pentru fiecare solicitare, percheziţie, reţinere şi arestare preventivă. Se vor da trei voturi în plen. Unul pentru fiecare cerere", a explicat preşedintele Comisie jurdice, după care deputaţii s-au conformat.

Mihail Boldea nu a participat la şedinţa Camerei. Deputatul este cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Menţionăm că Serviciul Vamal al R. Moldova ar putea înainta un demers către Procurorul General al RM de a interveni cu o cerere către Preşedintele Parlamentului RM, în vederea ridicării imunităţii parlamentare a deputatului Alexandru Petcov, care ar fi introdus săptămâna trecută în ţară mărfuri prin contrabandă.

Instituţia menţionată a solicitat Autorităţii Vamale din Ucraina să prezinte o informaţie cu privire la mărfurile exportate din Ucraina de către deputatul Petcov.

Sursa: Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *