Justiție

Un deținut, condamnat la încă 8 ani de închisoare, pentru șantaj. Împreună cu doi complici ar fi estorcat de la victimă 3.475 de euro

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, aflat deja în detenție, a mai primit o sentință de 8 ani de închisoare și o amendă de 100.000 lei pentru șantajarea unei femei prin intermediul rețelelor de socializare.

Astfel, potrivit acuzării, în luna aprilie 2019, inculpatul s-a prezentat sub o identitate falsă, însă nu a ascuns faptul că este deținut, și a obținut o imagine nudă a victimei, scrie Echipa.md.

Ulterior, în perioada lunilor mai-iunie 2019, inculpatul a contactat-o din nou pe victimă, prezentându-se ca angajat de poliție. El ar fi declarat că de la deținut a fost ridicat telefonul mobil cu imaginea nud a femeii, șantajând-o că o va cerceta penal pentru punerea la dispoziția deținutului a materialelor cu caracter pornografic.

Astfel, a determinat-o ilegal, să efectueze transferurile bănești, în sumă totală de 3475 euro. Inculpatul i-a atras în schemă și pe alți doi condamnați, care urmau să organizeze ridicarea transferurilor bănești.

Potrivit procurorilor, unul din complici a primit o condamnare cu suspendare, iar în cazul celui de-al doilea complice, procesul penal a fost închis din cauza decesului acestuia.

Sentința poate fi contestată în următoarele 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *