Actualitate

Un doctor pentru tine. Medicii vor oferi consultaţii gratuite în toate satele din țară

„Un doctor pentru tine” este o campanie în care zeci de medici vor merge în sate să ofere servicii gratuite cetăţenilor. Sănătatea este o prioritate pentru noi. Una din problemele cu care oamenii este lipsa medicilor la sate. Vreau să vă asigur că Guvernul ştie ce trebuie de făcut ca să înlăturăm această problemă”, a menționat Pavel Filip.

În cadrul acestei campanii peste 100 de medici vor oferi consultații în câte șase sate săptămânal. „Vom oferi consultaţii stomatologice pentru copii, medicii vor merge întâi la grădiniţe, ulterior la ceilalţi copii din sate. La fel vom oferi examene radiologice gratuite, iar o atenție sporită va fi acordată identificării cazurilor de tuberculoză și cancer”, a comunicat premierul Pavel Filip.

Campania este susținută de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF). „Universitatea va participa cu profesorii catedrei clinice, cu rezidenţi şi va face acest lucru cu mare responsabilitate. Potrivit programului de instruire a rezidenților, pe parcursul a șase luni, în anii III și IV, ei sunt obligați să desfășoare stagiul de practică în localitățile rurale. Lucrând în teritoriu, acumulează experiența necesară”, a spus rectorul USMF, Ion Ababii.

Primele șase localități unde vor merge medicii sunt: Horești (Ialoveni), Hrușova (Criuleni), Bulboaca (Anenii Noi), Coșnița (Dubăsari), Gura Galbenei (Cimișlia) și Cojușna (Strășeni).

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *