Externe

Un elev de 16 ani a înjunghiat un profesor cu un cuțit de vânătoare

Un elev în vârstă de 16 ani de la o școală din Milano și-a înjunghiat luni dimineață profesorul de 51 de ani cu un cuțit de vânătoare și a fluturat, de asemenea, un pistol de jucărie către colegii săi, amenințându-i.

Potrivit colegilor de clasă, agresorul s-a ridicat brusc de la catedră la începutul lecției și a atacat-o pe profesoară din spate, înjunghiind-o în cap și în mână. Apoi a început să agite un pistol – care s-a dovedit a fi un pistol de jucărie – iar restul elevilor au fugit din clasă.

“Când am văzut că suntem evacuați și că unul dintre colegii noștri era înarmat cu o armă, m-am gândit: “Așa se întâmplă și aici, nu doar în America””, a declarat reporterilor unul dintre elevii școlii.

Forțele de ordine au intrat în clasa în care a avut loc atacul, elevul de 16 ani era singur, iar arma și cuțitul erau ascunse într-un caiet de pe catedră. Băiatul nu a opus rezistență la arestare, a precizat Corriere della Sera.

Profesorul rănit, căruia i s-a acordat primul ajutor la școală înainte de sosirea paramedicilor, a pierdut mult sânge și a fost spitalizat. Atacatorul a fost dus la secția de psihiatrie cu răni care probabil s-au autoprovocat.

Ministrul italian al educației, Giuseppe Valditara, care l-a vizitat pe profesorul rănit la spital, a declarat că cazurile de hărțuire a profesorilor au crescut semnificativ din cauza pandemiei COVID-19 și a lipsei de comunicare interpersonală și și-a exprimat solidaritatea cu profesorul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *