CSI / Rusia

Un elicopter, folosit de Putin s-a prăbușit pe un aeroport din Moscova

Elicopterul Mil Mi-8 aparținând Detașamentului Special de Zbor „Rossiya” rus s-a prăbușit pe aeroportul internațional Vnukovo (VKO) din Moscova pe 27 ianuarie 2023. Potrivit presei ruse, elicopterul s-a prăbușit în timpul aterizării și ar exista mai multe victime, scrie Aerotime.aero.

Detașamentul Special de Zbor „Rossiya” este o companie care operează o flotă de avioane VIP utilizate pentru transportul oficialilor guvernamentali ruși, inclusiv președintele țării Vladimir Putin, prim-ministrul, președinții Dumei de Stat și ai Consiliului Federației, șefii Curții Constituționale și Supreme, procurorul general și alți oficiali de rang înalt ai Federației Ruse. Nu se știe dacă vreunul dintre ei se afla la bord, în momentul accidentului.

Potrivit agenției de știri ruse Interfax, elicopterul a lovit solul cu palele și coada în timpul aterizării.

Interfax citează, de asemenea, serviciile de urgență, spunând că accidentul s-a soldat cu victime. Cu toate acestea, autoritățile aeroportuare au negat că cineva a fost rănit în accident.

Canalul rus Telegram Mash a distribuit o fotografie a ceea ce par a fi consecințele accidentului. În el, poate fi văzut un elicopter Mi-8. Paletele rotorului de coadă ale elicopterului par să fi fost tăiate.

În fotografie, numărul elicopterului este neclar. Datele de la Adsbexchange.com arată că doar trei elicoptere AgustaWestland AW139 ale lui „Rossiya” efectuează zboruri în jurul VKO între dimineața și după-amiaza zilei de 27 ianuarie, ceea ce înseamnă că Mi-8 în cauză a zburat cel mai probabil cu transponderul oprit.

„Rossiya” operează elicoptere Mi-6MTV de 15 Mil, echipate cu suite speciale defensive și alte modificări pentru a transporta oficiali guvernamentali importanți. Elicopterele pot fi văzute în mod obișnuit purtându-l pe Putin în diferite vizite în țară, completând flota sa de avioane Il-96 și alte avioane cu rază lungă.

Acest elicopter este folosit pentru a transporta, printre alții, președintele, prim-ministrul, președinții Dumei de Stat și ai Consiliului Federației, șefii Curții Constituționale și Supreme, procurorul general și alți oficiali de rang înalt ai Federației Ruse. Nu se știe dacă vreunul dintre ei se afla la bord în momentul accidentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *