Ultima oră

Un elicopter SMURD a căzut într-un lac din judeţul Constanţa. Toate cele 4 persoane aflate la bord au murit (GALERIE FOTO)

(UPDATE 08.15 – 16.12.2014) Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit, luni după-amiază, în lacul Siutghiol şi-au pierdut viaţa, ultima persoană recuperată de scafandri, la aproximativ 12 ore de la prăbuşirea aparatului de zbor, fiind asistenta medicală, care era însărcinată.

La aproximativ 12 ore de la prăbuşirea elicopterului SMURD, scafandrii au reușit să găsească și trupul celei de-a patra persoane care se afa în aparatul de zbor, fiind vorba despre asistenta medicală Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată.

Trupul acesteia a fost găsit în jurul orei 04.30, decesul femeii fiind declarat chiar la fața locului.7
Ceilalți trei membri ai echipajului – medicul, pilotul și copilotul – au fost găsiţi pe rând, la intervale de câteva ore, până la miezul nopții, decesul acestora fiind declarat la spital, după ce cadrele medicale au încercat zeci de minute să îi resusciteze.

(UPDATE 23:45) A treia persoană din elicopterul SMURD prăbușit în lacul Siutghiol a fost adusă, luni noapte, la mal de scanfandri. Este vorba despre pilotul elicopterului. Echipajele medicale care aşteptau pe ponton începând imediat să îi facă masaj cardiac.

Echipele de intervenţie continuă căutările pentru găsirea celei de-a patra victime aflate în elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol, respectiv asistenta medicală.

(UPDATE 23:30) Medicul recuperat de pompieri și internat în stare critică la Spitalul Județean Constanța a murit. Laura Vizireanu, medicul aflat în elicopterul SMURD prăbușit, a fost prima persoană recuperată de pompieri din apă. Aceasta a fost resuscitată inițial de medicii de pe ambulanță timp de aproximativ 45 de minute, ea răspunzând manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Constanța, fiind internată în stare critică la secția de terapie intensivă.

A doua victimă scoasă la mal, copilotul elicopterului, este resuscitat, dar ”șansele sunt minime”. Nu credem că vom reuși”, a precizat Raed Arafat.

Copilotul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol a fost găsit legat de scaun cu centura de siguranță, la o adâncime de șase metri, după o intervenție dificilă din cauza temperaturii scăzute și a mâlului.

Scafandrul Marian Ciulei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Dobrogea” a spus, după recuperarea copilotului, că temperatura apei este de două grade Celsius, iar pe fundul lacului este foarte mult mâl, lucru care îngreunează intervenția scanfandrilor. El a precizat că nu a fost găsită carlinga elicopterului, ci doar scaunul în care se afla copilotul.

(UPDATE 21:30) Echipele de intervenţie au adus cu şalupa la mal, luni seară, în jurul orei 21.25, trupul unuia dintre cei trei dispăruţi în lacul Siutghiol, în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, la ora transmiterii ştirii echipele medicale făcându-i masaj cardiac. Copilotul nu are însă semne vitale.

(UPDATE 21:00) Intervenţia la locul accidentului aviatic de la Constanţa a fost făcută la 15 minunte de la primirea apelului la 112, primele echipe ajungând acolo cu o barcă penumatică al cărei motor nu a pornit, astfel că, pentru a nu pierde timpul, pompierii au folosit vâslele, spune purtătorul de cuvânt ISU.

(Știre inițială) Potrivit unui apel primit în urmă cu puţin timp la 112, accidentul aviatic ar fi avut loc în zona Butoaie. Pentru moment nu se ştie dacă în aparatul de zbor se aflau şi pacienţi sau doar echipajul SMURD.

"Nu este niciun incendiu. Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol. La bord se află pilotul, copilotul, medicul şi asistenta", a declarat Ionuţ Cealera, de la Ambulanţa Constanţa, care se află la faţa locului.

sursa: antena3.ro, ziuaconstanta.ro, România TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *