Social

Un ex-șef al unei direcții din cadrul SIS și un luptător K1 – trimiși în judecată pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție (PA) anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale de învinuire a unui ex-șef al unei direcții din cadrul Serviciului de Informații de Securitate (SIS), a unui luptător K1 și a rudei acestuia, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Urmărirea penală a fost pornită în luna februarie 2022, de către Procuratura Anticorupție (PA) în baza unui denunț, transmite Jurnal.md.

„Potrivit materialelor, în anul 2018, ex-angajatul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), susținând că are influență asupra unor colegi din SIS și angajați ai Procuraturii raionului Nisporeni, a pretins prin intermediul denunțătorului, de la sportivul K1, suma de 5000 de euro, pentru a obține o decizie favorabilă în cauza penală în care era implicat o rudă a ultimului. Astfel, pentru scoaterea unor bunuri de sub sechestru și clasarea cauzei penale în care era vizat ruda sportivului K1, ultimul, a transmis ex-angajatului SIS prin intermediul denunțătorului, suma suma de 3000 de euro”, se arată în comunicatul PA.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Astfel, pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *