Internațional

Un farsor rus s-a dat drept Macron și a vorbit cu președintele polonez după exploziile din Polonia: „Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”

Președintele Poloniei, a vorbit cu un farsor rus care pretindea a fi președintele Franței, Emmanuel Macron în noaptea în care o rachetă a lovit un sat din apropierea graniței cu Ucraina, a declarat marți biroul lui Andrzej Duda, potrivit Reuters. Este pentru a doua oară când farsorii ruși au reușit să vorbească cu Duda, în ultimii ani.

Într-o înregistrare de șapte minute și jumătate a apelului, publicată pe internet de comedianții ruși Vovan și Lexus, președintele Poloniei, Andrzej Duda poate fi auzit vorbind în engleză cu apelantul, care încearcă să vorbească cu un accent francez.

Apelul, pentru a doua oară în ultimii ani când farsorii din Rusia au reușit să ajungă la Duda, a venit într-o seară în care lumea se temea că conflictul din Ucraina s-ar putea răspândi dincolo de granițele sale.

„Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi spune Duda apelantului. „Nu vreau un război cu Rusia și crede-mă, sunt foarte atent, foarte atent”, spunea Duda.

Biroul lui Duda a scris pe Twitter: „După explozia rachetelor de la Przewodow, în timpul convorbirilor în curs cu șefii de stat și de guvern, o persoană care pretindea că este președintele francez Emmanuel Macron a fost conectată”.

„În timpul apelului, președintele Andrzej Duda și-a dat seama din modul neobișnuit în care interlocutorul a condus conversația că ar fi putut exista o tentativă de farsă și a încheiat conversația”, mai precizează biroul președintelui polonez.

Biroul lui Duda va investiga împreună cu serviciile de informații modul în care apelanții au reușit să-l contacteze.

În 2020, Vovan și Lexus l-au sunat pe Duda pretinzând că apelul este al secretarului general al ONU Antonio Guterres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *