Cultură

Un film cu Gheorghe Grâu… la CANNES

Filmul a fost foarte bine primit de spectator şi de critica de specialitate, iar regizorul Igor Cobâleanski este convins că scurtmetrajul va avea o carieră festivalieră de succes. În film, joacă Gheorghe Grâu, revenit în cinematografie după o absenţă de două decenii. Filmul lui Cobâleanski reprezintă o incursiune în lumea marginalilor şi a vagabonzilor. Lui Victor, eroul pe care-l joacă Gheorghe Grâu, părul îi ţâşneşte prin cuşmă de sărac ce este.

Dar asta nu-l încurcă să-şi păstreze dragostea faţă de soţia sa bolnavă, de dragul căreia este capabil de orice, inclusiv să cerşească sau să facă şi lucruri mai urâte. O particularitate a lui Cobâleanski este că lucrează cu amatori sau cu actori care au trăit în propria lor existenţă ceea ce redau în film. În acest sens, lui Grâu nu-i este deloc străină lumea marginalilor şi a debaclului existenţial şi personal. Din acest punct de vedere, filmul lui Igor Cobâleanski este şi un film unde un actor joacă ceea ce a trăit în viaţa sa, când a rămas fără casă şi a ajuns în stradă.

La Chişinău, filmul va fi proiectat în cadrul Festivalului International de Film Documentar „Cronograf" la sfârşitul lui mai. Oare acest film va însemna o relansare a actorului Gheorghe Grâu?

Nicolae Cheptea
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *