CSI / Rusia

Un fizician nuclear din Rusia și-a pus capăt zilelor: A invenat bomba termonucleară sovietică

În centrul Moscovei, fizicianul nuclear Grigory Klinishov, în vârstă de 92 de ani, unul dintre cei care a inventat prima bombă termonucleară sovietică în două etape (modelul RDS-37), a fost găsit mort într-un apartament de pe Embankment Kosmodamianskaya, scrie TASS.

După cum a declarat agenția în serviciile de urgență, omul de știință și-a pus capăt zilelor. Klinshov a lăsat un bilet în care și-a luat rămas bun de la cei dragi.

MSK1.ru clarifică faptul că trupul fizicianului a fost descoperit de rudele sale pe 17 iunie.

Testul bombei termonucleare RDS-37 a avut loc la 22 noiembrie 1955 la locul de testare Semipalatinsk. Apoi, din cauza undei de șoc, clădirile din 59 de așezări au fost avariate și câteva zeci de persoane au fost rănite.

Grigory Klinishov nu numai că a participat la crearea RDS-37, dar a dezvoltat și mai multe tipuri de încărcături termonucleare pentru bombe de generație următoare, notează TASS.

Vestea morții lui Klinishov vine în contextul în care Vladimir Putin a reiterat miercuri planurile de consolidare a forțelor nucleare ale țării sale, a relatat agenția de presă Interfax.

Putin a declarat că noua generație de rachete balistice intercontinentale Sarmat ale Rusiei – cu numele de cod Satana de către aliații NATO – care sunt capabile să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare, vor fi în curând desfășurate pentru serviciul de luptă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *