CSI / Rusia

Un fost director al Lukoil a fost găsit mort în beciul unui şaman din Moscova. Un nou deces în rândul afaceriştilor ruşi

Poliţia rusă a anunţat că a deschis un dosar penal legat de decesul lui Aleksander Subbotin, un fost director al companiei petroliere de stat Lukoil care a fost găsit mort duminică în subsolul unei case din Mîtişci, regiunea Moscova.

Anchetatorii au stabilit că vor efectua şi o examinare toxicologică pentru prezenţa drogurilor în sângele lui Subbotin.

„O declaraţie despre pierderea cunoştinţei ca urmare a unui infarct a fost primită la dispeceratul ambulanţei în data de 8 mai. Medicul sosit la la faţa locului a declarat decesul lui Subbotin. În cazul decesului acestuia a fost deschis un dosar penal care este procesat de ministerul Afacerilor Interne”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei ruse pentru TASS, scrie Hotnews.ro.

Anchetatorii au dispus o serie de analize, printre care şi o „examinare medico-legală” care ar trebui să stabilească cauza morţii, dar şi starea lui Subbotin înainte ca medicii să ajungă la o casă de vacanţă din regiunea Moscovei.

Trupul său a fost găsit în pivniţa unei case din Mîtişci, un oraş din regiunea Moscovei cu o populaţie de aproape 160.000 de locuitori.

OMUL DE AFACERI A VIZITAT UN ŞAMAN

Propietarul locuinţei, Aleksei Pindurin, a declarat anchetatorilor că omul de afaceri a ajuns sâmbătă la el într-o stare severă de intoxicaţie cu alcool şi droguri.

Cadavrul fostului director al Lukoil a fost găsit într-o cameră folosită pentru ritualuri voodoo jamaicane de Pindiurin, care este poreclit „şamanul Magua” de localnici.

The Moscow Times notează că este posibil ca Subbotin să fi murit în timpul unei „sesiuni antimahmureală” cu Pindurin şi soţia sa, aceştia primind clienţi în casa lor pentru a le oferi tratamente cu venin de la broaşte otrăvitoare.

Decesul lui Aleksandr Subbotin este unul dintre multele morţi suspecte ale oamenilor de afaceri ruşi. Primul caz care a atras atenţia presei a fost cel al lui Vladislav Avaev, fost vicepreşedinte al Gazprombank care a fost găsit mort într-un apartament din Moscova alături de soţia şi fiica sa minoră.

Doar două zile mai târziu, presa spaniolă scria că, Serghei Protosenia, vicepreşedinte al gigantului rus Nov, a fost găsit mort la reşedinţia acestuia din Costa Brava din nord-estul Cataloniei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *