Justiție

Un fost executor judecătoresc – trimis în judecată: A pretins și primit suma de 47 mii de euro

Un fost executor judecătoresc, învinuit de trafic de influență pentru pretinderea și primirea sumei de 47 000 euro, a fost trimis în judecată.

Potrivit procurorilor anticorupție, urmărirea penală a fost pornită în luna mai 2022, în baza unui autodenunț, scrie Deschide.md.

„Învinuita, susținând că are cunoștințe cu multe persoane din domeniul justiției, a pretins de la soția unui învinuit aflat în arest, suma de 47 000 euro, în schimbul căreia urma să influențeze procurorul și judecătorul în custodia cărora se afla cauza penală a soțului denunțătoarei, în vederea emiterii unei hotărâri favorabile acestuia, exprimate în eliberarea din arest preventiv și achitarea lui”, se precizează într-un comunicat emis de Procuratura Anticorupție (PA).

Însă, după ce și-a primit suma pretinsă, nu și-a „onorat” promisiunea.

În fața instanței, învinuita și-a recunoscut vina parțial.

Dacă va fi recunoscută vinovată, inculpata riscă pedeapsă cu amendă de la 200 000 la 300 000 lei sau cu închisoare de la 3 la 8 ani.

Totodată, precum anunță procurorii, a fost aplicat sechestru asupra automobilului învinuitei BMWX5 al cărui preț mediu de piață constituie 704 563,29 lei.

Menționăm că anterior învinuita a fost condamnată pentru fapte similare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *