Actualitate

Un fost secretar de stat, reținut de CNA pentru trafic de influență: Ar fi cerut 10 mii de euro pentru o autorizație

Fostul secretar de stat al MJ, Lilian Deliu, este cel care a fost reținut astăzi, 23 august, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență, potrivit canalului de Telegram Ungureanu 112. Acesta ar fi pretins 10 000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină certificatul de administrator autorizat, susținând că ar avea influență asupra unor membri ai comisiei specializate de pe lângă Uniunea Administratorilor Autorizați, transmite Jurnal.

Astfel, potrivit denunțătorului, acesta ar fi pretins de la el 10 000 de euro și ar fi primit 6000 de euro în schimbul influențării membrilor Comisiei de autorizare și disciplină, responsabilă de organizarea examenului de calificare a administratorilor autorizați. Acesta ar fi promis că îi poate convinge pe examinatori să-i dea nota maximă, dar nu și-ar fi onorat promisiunea.

În baza denunțului, a fost inițiată o cauză penală, în cadrul căreia au fost efectuate investigații în vederea probării faptului traficului de influență. Menționăm că în această dimineață de marți, s-au desfășurat percheziții la domiciliul bănuitului, dar și la biroul șefului Uniunii Administratorilor Autorizați. Una dintre persoanele vizate a fost reținută pentru 72 de ore.

Urmărirea penală în acest caz este efectuată de Procuratura Anticorupție (PA).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *