CSI / RusiaInternațional

Un fost secretar general al NATO critică Occidentul pentru relația cu Putin: „Împăciuirea dictatorilor nu duce la pace”

Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a criticat răspunsul Occidentului la războiul declanşat de președintele Rusiei, Vladimir Putin în Ucraina. „Nu am învăţat lecţiile istoriei”, a declarat Rasmussen, cu trimitere la invazia din 2014 a Rusiei în Crimeea.

„De fapt, nu ar fi trebuit să fim surprinşi. Calea aleasă de Putin nu a fost niciodată una mascată. Acest lucru era clar din discursurile sale, atunci când a negat dreptul Ucrainei de a exista”, a subliniat fostul secretar general al NATO, potrivit dpa.

De asemenea, uciderea de disidenţi şi de oponenţi politici, precum şi propaganda politică erau o dovadă a drumului ales de Putin şi, „mai mult decât orice, aceasta era clar de la invazia Crimeei”, în 2014, a mai subliniat Anders Fogh Rasmussen, în timpul unui la summit al organizaţiei sale, Alianţa Democraţiilor, despre invazia rusă asupra Ucrainei.

Fostul secretar general al NATO a criticat Occidentul pentru răspunsul său insuficient de puternic la prima invazie, pentru faptul că şi-a continuat dependenţa de petrolul şi gazul rusesc.

„Nu am învăţat lecţiile istoriei. Împăciuirea dictatorilor nu duce la pace”, a afirmat Rasmussen.

De asemenea, el a îndemnat Occidentul să pună capăt imediat importurilor sale de petrol şi gaz rusesc, pentru a tăia finanţele lui Putin pentru război, şi a subliniat importanţa unei victorii ucrainene.

„Ucraina trebuie să câştige războiul. Aceasta este prima linie a luptei pentru democraţie”, a atenţionat Anders Fogh Rasmussen.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *