Actualitate

Un fost viceprim-ministru vrea să LICHIDEZE un post de televiziune independent

Într-o postare, pe pagina sa de Facebook, acesta susține că postul de televiziune 10TV, „zilnic, de la oră la oră, acționează pentru lichidarea statului nostru – Republica Moldova: face propagandă unionistă, antistatală, antimoldovenească, acționează cu mesaje și acțiuni concrete împotriva statalității, suveranității și independenței Republicii Moldova”.

Acesta, de asemenea, adresează guvernanților o întrebare: „Cind adoptati o lege impotriva propagandei unioniste, dlor deputati si guvernanti ?!”

Contactat de 10TV, pentru a fi invitat la emisiune ca să-și expună, în direct, opinia despre postul de televiziune, acesta a declarat că nu acceptă invitația și a declarat că 10TV trebuie lichidat.

Victor Stepaniuc este un adept al ideii socialiste. A fost membru PCUS. În anul 1994, după desființarea și interzicerea Partidului Comunist din Moldova, Victor Stepaniuc împreună cu Valeriu Senic și Victor Morev ș.a. participă la alegerile parlamentare din 27 februarie 1994 pe listele Blocului Electoral Partidul Socialist și Mișcarea "Unitate-Edinstvo". Devine deputat abia peste 2 ani, în 1996. Între timp, revigorează împreună cu Vladimir Voronin, Ivan Calin și alte câteva persoane Partidul Comuniștilor, devine membru al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Este ales în anul 1998 ca deputat al acestei formațiuni politice în Parlamentul Republicii Moldova, fiind reales în această demnitate la alegerile parlamentare din anii 2001, 2005, aprilie 2009, iulie 2009.

Pe 29 octombrie 2011, Victor Stepaniuc împreună cu Grigore Cușnir au pus bazele Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM), la congresul de constituire participând aproximativ 250 de delegați din 24 de raioane ale republicii.

În calitate de istoric, deputat și viceprim-ministru, a promovat ideea renunțării la istoria românilor ca obiect de studiu în școală și introducerea a noi manuale de istorie, care reflectau altfel istoria națională a Moldovei. Concepția acestuia, bazată pe moldovenism, se referă la faptul că moldovenii având o statalitate de 650 ani, sunt o națiune diferită de români. 

Sursa: 10TV.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *