Actualitate

Un grad de securitate mai înalt pentru actele eliberate străinilor

Gradul de securitate al actelor de identitate eliberate pentru străini, refugiaţi şi beneficiari de protecţie umanitară a fost sporit. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri, 25 mai. Proiectul prevede, de asemenea, modernizarea tehnologiei de confecţionare a acestora, scrie IPN.

Potrivit ministrului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Vasile Botnari, implementarea tehnologiei noi de personalizare a documentelor pentru aceste categorii de populaţie reprezintă ultima etapă de trecere la producţia actelor pe suport policarbonat. „Actele de identitate pentru cetăţenii străini, refugiaţi şi beneficiari de protecţie umanitară eliberate anterior rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate”, a declarat Vasile Botnari.

În proiect se menţionează că implementarea tehnologiei noi de personalizare a documentelor prevede folosirea utilajului cu laser pentru inscripţionarea datelor în stratul interior al cardului confecţionat. De asemenea, aplicarea elementelor noi de protecţie vor reduce posibilitatea falsificării documentelor.

Potrivit notei informative a proiectului, noile acte de identitate au suportat modificări nesemnificative în design. Structura şi conţinutul câmpurilor informaţionale rămân identice cu documentele actuale. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *