CSI / Rusia

Un grup de activiști au colindat în fața închisorii din Kiev


(UPDATE 14.41)
În ajunul Crăciunului, mai mulți tineri au organizat un flash mob muzical în trenul Ternopol-Lviv. Aceștia au cântat binecunoscutul "Shchedryk". Unii călători au fost plăcut surprinși de gestul activiștilor, în timp ce alții nici nu s-au trezit.

(UPDATE 12.52) Comunitatea rusă din Sevastopol amenință să "șteargă Evromaydan o dată pentru totdeauna". "Acesta este un oraș rusesc, nu Ucraina". Societatea rusă anunță că nu vor permite să se adune susținătorii Euromaidan în oraș, în caz contrar amenință că vor despersa activiștii. Declarația a fost făcută de către președintele Comunității ruse de la Sevastopol, Tatiana Ermakova, citată de publicația Sevas.ru.

"Nici un locuitor din sevastopol nu are încredere în actuala guvernare de la Kiev. Știm foarte bine că în momentul în care a venit la guvernare Ianukovici și echipa lui, nu a făcut mare lucru. Care Maidan? Aici avem Sevastopolul rus, nu Ucraina", a spus liderul rus al societății din Sevastopol.



(UPDATE 12.15)
În întreaga lume continuă acțiunile de susținere a protestatarilor ucraineni din piața Euromaidan. Acțiuni de acest gen continuă în SUA și Europa, în New York a avut loc un forum de discuții, unde a fost discutat planul de ajutor ce urmează a fi acordat protestatarilor.

La New York în loc de proteste a avut loc un forum "Ukraine, we stand with you". În timpul discuțiilor organizatorii au stabilit proiecte concrete prin care Ucraina ar putea fi ajutată.

De asemenea, o acțiune de solidaritate cu Evromaydan a avut loc și în Pennsylvania.

În Portugalia ucrainenii s-au adunat la Lisabona și Albufeira. Participanții au discutat despre actele de violență împotriva protestatarilor Euromaidan din Ucraina.

(UPDATE 11.40) Protestele de la Kiev dar și din întreaga țară, unde susținătorii integrării europene protesteazã de mai bine de o lună împotriva suspendării procesului de asociere cu Uniunea Europeanã, a fost inclusă pe ordinea de zi a celei de-a 50-a Conferințe de Securitate de la Munchen. Conferința va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie.

Tema cheie a întâlnirii va fi anunțată cu puțin timp înainte de începerea evenimentului, însă presa scrie deja că discuțiile liderilor mondiali se vor concentra pe conflictul din Siria și situația din Ucraina, țarã care a decis să suspende procesul de asociere cu Uniunea Europeană, scrie radiochisinau.md.

La conferința de la Munchen vor participa cel puțin 18 șefi de stat și de guvern, miniștri de externe și șefi de organizații internaționale.

(UPDATE 09.59) Susținătorii Euromaidan din Donețk au pus în scenă o variantă modernă a Nașterii Domnului, la care au participat colaboratorii Berkut. La motivele tradiționale au fost adăugați eroi ți idei moderne. Printre personaje s-au alăturat și câțiva colaboratori Berkut. Personajul Irod a primit o căciulă în loc de coroană și l-au trimit, conform scenetei, în "palatul dintre munți".


(UPDATE 09.10) În Ucraina, în primul tur al alegerilor prezidențiale vor participa liderii celor trei partide politice de opoziție, a declarat liderul partidului "Batikivșcina" Arsenii Iațeniuk.

Potrivit politicianului, decizia a fost luată în luna mai a anului trecut. Candidatul care va lua în primul tur maximul de voturi, în turul doi de scrutin va deveni singurul candidat din partea opoziției, titrează noi.md.

Amintim că următoarele alegeri prezidențiale vor avea loc în Ucraina în 2015.


(UPDATE 08.25)
Oamenii din piața Maidan, care se pregăteau aseară pentru rugăciunea de Crăciun, au rămas în beznă. Iluminatul stradal a dispărut iar clădirile Palatul Octombrie, Casa Sindicatelor, oficiul poștal, la fel au rămas prin întuneric. Protestatarii au folosit generatoare pe benzină, drept felinare, pentru a ilumina micul oraș de corturi și baricade.

(UPDATE 08.23) Ucrainenii au marcat ajunul Crăciunului în stradă. Acest lucru l-au făcut nu doar cei din Piața Maidan, dar și cei din alte orașe ale țării. Astăzi, 7 ianuarie, când credincioșii marchează pe stil vechi Crăciunul, aceștia continuă să iasă în stradă.

Pe rețelele de socializare oamenii sunt însemnați să iasă și să protesteze, chiar dacă e sărbătoare. "Din 1 decembrie continuăm să ieșim în stradă. de luni până vineri ne adunăm de la ora 17.00, iar în zilele de weekend de la 12.00", scrie cineva din Berdianskii pe Facebook.

(Știre inițială) Poliția rutieră a reținut lângă Kiev mașina unui activist Euromaidan. La fața locului s-au deplasat zeci de susținători ai mișcării, lucru ce a declanșat un conflict între aceștia și inspectorii.

Pe șoseaua ce leagă Kiev de Novoobuhovskoi colaboratorii au tras pe dreapta mașina unuia dintre liderii Euromaidan, Serghei Poyakrova. Oamenii legii au refuzat să elibereze mașina până în momentul în care acesta va semna un protocol de încălcare administrativă, transmite corespondentul ЛІГАБізнесІнформ.

La fața locului s-au adunat circa zece activiști și tot atâția polițiști. Activiștii susțin că unul dintre polițiști ar fi lovit chiar unul dintre asistenții deputatului Dmitrii Andrievskovo, care a venit la locul incidentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *