Actualitate

Un grup de fanatici religioși alături de unii comuniști BLOCHEAZĂ accesul în Parlament din cauza legii ce-i vizează pe HOMOSEXUALI

Manifestanții au cântat cântece bisericeşti şi au au încercat să îi convingă pe parlamentari să nu promoveze homosexualitatea în rândul persoanelor din Republica Moldova. 

Updade 10:50
Enoriașii și preoții mai multor eparhii din țară au pornit în marș cu cântecul „Dumnezeu este cu noi” în jurul Palatului Republcii. În fața coloanei mergeua preoți și maici duceau steaguri și icoane. Enoriașii au venit să-și exprime nemulțumirea față de faptul că ieri a fost anulat în prima lectură proiectul de modificare a articolului 90 din Codul Contravențional care trebuia să prevadă sancțiuni  pentru „difuzarea informației publice și/sau săvârșirea unor fapte îndreptate spre propagarea prostituției, pedofiliei sau pornografiei”.


Foto: TIMPUL.MD

Update 10:40 Manifestațiile enoriașilor au fost susținute de membrii Partidului Comuniștilor, care în tot timpul protestelor ascultau dolianțele preoților de pe scările Palatului Republicii.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin a spus că „votarea legii privind egalitatea de șanse este impusă de occident, iar partidul pe care îl conduce nu va participa le ședința Parlamentului pentru a fi martori la o asemenea fărădelege”.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de intenţia Parlamentului de a anula pedepsele pentru propaganda homosexualităţii.

De asemenea, la protest participă minori. 

"Stimaţii politicieni au înebunit după patima homosexualităţii. După ce au interzis propaganda pedofiliei şi homosexualităţii, ieri au votat pentru anularea acestor prevederi din Codul Contravenţional, astfel legalizând relaţiile homosexuale", a declarat preşedintele organizaţiei Fericita Maică Matron, Ghenadie Văluţă.  
 
Potrivit lui, manifestaţii de proporţii au loc şi la Bălţi. 

Polițiștii au intervenit pentru a elibera ușile Palatului Republicii ca deputații să intre în ședință.

Timpul.md (V.D.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *