Moldova

Un grup de membri PLR aderă la PD

Despre aceasta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Vasile Grama, consilierul municipal care ocupa funcția de vicepreședinte al partidului. Tot el este unul din membrii PLR care, încă la mijlocul lunii octombrie, subsemna un apel prin care se cerea excluderea PLR din cursa electorală. 

Potrivit lui Grama, nemulțumirile au început în momentul în care conducerea PLR și-a dorit să se lanseze de unul singur în campanie, în timp de o parte din membri, în special din organizația municipală, au împărtășit o altă opinie, de a face front comun cu partidele din Coaliția de Guvernare sau bloc separat cu PLDM sau cu PDM.

Decizia de a adera la PDM, a mai spus Grama, a fost luată după ce au văzut apelul lui Marian Lupu, în care acesta se adresează forțele democrate să se unească în alegerile din noiembrie pentru păstrarea cursului european. „În primul rînd este un partid puternic, un partid care a demonstrat capacitatea de guvernare în ultimii 5 ani. În al doilea rînd pentru că fiecăruia din noi ne pasă și dorim să ne implicăm, nu vrem să stăm într-o parte. Trăim într-o zonă amenințată și voturile pentru partide mici care nu au șanse de a accede în Parlament, sunt voturi pierdute. Mai mult ca atît, le considerăm voturi periculoase”, a menționat Grama.

El a recunoscut că anunțul de astăzi a fost precedat de discuții cu lideri PDM, în special cu președintele organizației municipale, Pavel Filip. “Mărturisim că am avut o comunicare foarte bună, prietenească, o comunicare caldă, prin care am văzut de fapt că PD, și ne-am convins, este un partid puternic, care se bazează pe o structură bine organizată și la fundamentul acestui partid stă organizația primară. Toate acestea ne-au decis, ne-au confirmat convingerea să venim și să aderăm la PD”, a mai spus Grama.

La conferința de astăzi au participat o parte din persoanele care au părăsit partidul. Aceștia au spus că urmează să mai părăsească PLR și alți membri, în special oameni care au fost activi în biroul organizației municipale a PLR.

sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *