Social

Un grup de moldoveni – arestat în Franța. Lucrau la o fabrică clandestină de țigări: Peste 100 de tone de produse – confiscate

Jandarmeria franceză a anunțat dezmembrarea unei fabrici de țigări contrafăcute de lângă Rouen. Peste 100 de tone de produse au fost confiscate pentru o sumă estimată de revânzare de 13,7 milioane de euro, scrie Liberation.fr și Replicamedia.md.

La sfârșitul anului trecut, secția de cercetare a jandarmeriei din Rouen a primit informații de la Europol. Un trafic internațional de țigări ar avea una dintre bazele sale la periferia orașului Rouen, în zona industrială Saint-Aubin-lès-Elbeuf (Seine-Maritime). Prin monitorizarea unui anumit depozit, anchetatorii au descoperit rotații ale camioanelor care încărcau și descărcau cutii și paleți voluminoși.

Joia trecută, când la fața locului au ajuns două autospeciale de 38 de tone, aproximativ 60 de jandarmi au intervenit în ceea ce s-a dovedit a fi o fabrică clandestină. Nouă persoane, toate de naționalitate străină și în mare parte moldoveni, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, au fost arestate și plasate în arestul poliției. Au fost ridicate peste 100 de tone de produse (55 de tone de țigări, 50 de tone de etichete, filtre de hârtie, ambalaje și 18 tone de reziduuri de tutun și deșeuri de țigări). Prețul de revânzare al tutunului contrafăcut confiscat este estimat la 13,7 milioane de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *