Justiție

Un grup de polițiști din Bender este anchetat pentru implicare în migrația ilegală din Ucraina către Moldova în schimbul unor sume substanțiale

O investigație privind facilitarea migrației ilegale în Moldova a dus la cercetarea a trei polițiști de la Inspectoratul din Bender. Potrivit procurorilor PCCOCS și ofițerilor SPIA a MAI, aceștia sunt suspectați de preluarea și transportarea ilegală a cetățenilor ucraineni în Moldova, pentru sume cuprinse între 4000 și 5000 de dolari americani per persoană. Grupul infracțional a recrutat bărbați ucraineni din regiunea transnistreană și i-a transportat la Chișinău, unde erau cazați în hoteluri înainte de a fi trimiși spre Uniunea Europeană.

Liderul grupului a fost reținut în timp ce transporta doi cetățeni ucraineni care au traversat ilegal frontiera de stat în noaptea de 4 aprilie. Cei doi polițiști rămași urmează să fie audiați în calitate de bănuiți. În timpul investigației, procurorii au efectuat șapte percheziții la domiciliile și birourile celor trei polițiști, confiscând dispozitive de comunicare și alte obiecte relevante pentru dosarul penal.

Deși cei trei polițiști beneficiază de prezumția de nevinovăție, ancheta continuă pentru a stabili gradul lor de implicare în această activitate ilegală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *