Ultima oră

Un guvern tehnocrat – singura soluție pentru Republica Moldova în acest moment

"Chiar dacă nu suntem promotorii unui guvern tehnocrat ca panaceu universal, credem însă că, la acest moment, în Republica Moldova, singura soluție este dată de instalarea unui Cabinet profesionist care să demareze urgent reformele economice și să readucă această țară la masa negocierilor cu instituțiile financiare europene. Mai credem că, deși partidele politice își demonstrează în aceste zile incapacitatea de a pune interesele acestei națiuni deasupra unora mărunte, trebuie să conștientizeze că responsabilitatea lor primordială este să reseteze jocul politic. Poate că este momentul să reflecteze asupra acestei variante în încercarea de a recâștiga credibilitate în fața propriilor cetățeni", a subliniat Ionuț Stroe, într-un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.

În opinia sa, Republica Moldova se află de trei luni într-o continuă criză politică, lucru sesizat deja de către toți oficialii europeni.

"Este momentul ca politicienii moldoveni să se trezească din starea de perpetuu conflict, să lase interesele politicianiste condiționând cu nume sau număr de miniștri discuțiile și să se așeze la masa negocierilor pentru a opri căderea liberă în care se află țara lor. Privim cu deosebită atenție atât noi, cât și oficialii europeni lipsa de adaptare a discursului de care dau dovadă politicienii moldoveni care par să nu înțeleagă că problemele sociale și economice trebuie rezolvate urgent”, a afirmat Stroe.

Liberalul caracterizează situația din Republica Moldova drept dramatică, totul reflectându-se în nivelul de trai al cetățenilor.

"Bugetul pe anul 2016 nu este nici măcar creionat, mediul de afaceri este blocat, oamenii nu au de muncă, instituțiile financiare europene au sistat finanțările, țara este în recesiune economică înregistrând o scădere a PIB cu 3,7%, pericolul anticipatelor pare să se contureze, al demiterii actualului președinte, de asemenea, vidul executiv dat de lipsa unui guvern interimar este profund, lipsa de încredere în clasa politică este dezastruoasă. Toate acestea au reverberații concrete asupra nivelului de trai al moldovenilor", a adăugat Stroe.
 
Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *