Actualitate

Un hotel, amplasat în centrul Chișinăului, a fost vândul la licitație cu 35 de milioane de lei

Capitalul social al întreprinderii este de 4,106 milioane de lei. În prezent, nu se cunoaște cine este noul proprietar al hotelului.

Anterior, în cadrul aprobării listei întreprinderilor de stat pasibile privatiztării, minsitrul Educației din Republica Moldova, Corina Fusu, a dorit excluderea din această listă a „Hotelului Zarea”, motivând prin faptul că acesta reprezintă locul în care sunt găzduiți participanții la mai multe evenimente organizate de Minister, precum olimpiadele, și că această întreprinere a adus pe parcursul anului trecut un venit de aproape 900 de mii de lei Minsiterului Educației. Solicitarea Corinei Fusu nu a fost acceptată.

Hotelul „Zarea” a fost listat la Bursa de Valori de câteva ori, însă oferte de privatizare nu au fost depuse, chiar dacă treptat preţul acţiunilor s-a diminuat. În cadrul licitaţiei din noiembrie-decembrie 2013, preţul a fost de 45 de milioane de lei.

Hotelul Zarea este amplasat în centrul istoric şi de afaceri al oraşului vizavi de casa muzeu A. Puşkin, la 7 minute de mers de la Piaţa Marii Adunări Naţionale şi monumentul lui Ştefan cel Mare, Preşedinţia şi Clădirea Guvernului, se arată în descrierea oferită de hotel pentru oaspeți. În apropierea hotelului sunt amplasate și Piaţa Soborului, Teatrul de Operă şi Balet „Maria Bieșu”, Teatrul Cehov şi Teatrul Eminescu, Sala cu Orgă şi Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, precum şi muzee, şi cinematografe.

Clădire cu 12 etaje, hotelul a fost construit în anul 1980. Fiecare etaj este constituit din 17 camere separate în 4 blocuri.  

Sursa: bani.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *