Război

Un important general rus a fost rănit în Ucraina. Țokov a luptat și în Cecenia

La 19 septembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat posturile de comandă ale invadatorilor ruși din Svatovo și Melitopol.

Astăzi, 23 septembrie, serviciul de presă al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat rănirea în regiunea Svatovo a generalului-maior rus Oleg Țokov, comandantul Diviziei 114 infanterie a Armatei 20.

Sursa relatează că pe 20 septembrie, Țokov a fost evacuat din Svatovo. În total, în perioada 19-20 septembrie, aproximativ 105 cadavre ale militarilor ruși lichidați în regiunea Lugansk au fost trimise la spitalele din Rostov-pe-Don. Î

Oleg Țokov s-a născut în 1971 în familia unui militar și a unei profesoare. Înainte de a absolvi liceul, a schimbat 11 instituții de învățământ. A participat la două războaie cecene. Din august 2021 deține comandantul Diviziei 144, care este staționat la Smolensk.

Pentru a compensa pierderile, Federația Rusă continuă mobilizarea forțată în teritoriile ocupate. La 19 septembrie, 10 bărbați au fost capturați și duși să lupte în Horlivka, în timp ce între 18 și 20 septembrie. Crimeea plănuiește să trimită la război gărzi de securitate de la companii private cu experiență în serviciul militar, în timp ce în Sevastopol unele firme au fost deja instruite să pregătească liste.

În plus, cadeții de la academia de apărare aeriană din Smolensk au absolvit înainte de termen, în timp ce la Colegiul de Arme Combinate din Moscova conducerea militară rusă amenință să organizeze o tabără de antrenament cu cetățeni din rezervă între 26 septembrie și 24 octombrie.

Pe parcursul zilei, armata ucraineană a respins atacurile din apropierea localităților Kupiansk, Spornîi, Maiorsk, Zaițeve, Avdieivka, Novomihailovka, Opîtne și Kamianka. Avioanele forțelor armate ucrainene au lovit 25 de zone în care erau concentrate forțe și echipamente și șase poziții anti-aeriene. Forțele de apărare aeriană au distrus un elicopter Mi-8 și nouă drone. Forțele de rachete și artilerie au lovit șase posturi de comandă, patru zone de concentrare a munițiilor, trei poziții de apărare aeriană, trei poziții de artilerie și trei depozite de muniții.

Armata rusă a efectuat 27 de atacuri aeriene și patru atacuri cu rachete, precum și peste 75 de atacuri cu rachete asupra unor instalații militare și civile. Mai mult de 45 de localități au fost avariate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *